Престън приема Манчестър Юнайтед в мач от петия кръг на ФА Къп. Срещата на „Дийпдейл Стейдиъм“ е тази вечер от 21:45 часа, а в България ще може да бъде наблюдавана в ефира на „Нова Спорт“.
 
Това ще бъде 76-ото издание на сблъсък, който датира от 1890 г., когато Манчестър Юнайтед носи името Нютън Хийт и губи с 1:6. Последният до момента мач между двата клуба е от 5 февруари 1972 г., също в мач от четвъртия кръг на ФА Къп.
 
Тогава Престън е новак във Втора дивизия, а в състава на „червените дяволи“ са Денис Лоу, Джордж Бест и Боби Чарлтън. Юнайтед печели с 2:0 след голове на Алан Гаулинг в края. За тима от Манчестър на терена са още Алекс Степни, Дейвид Седлър и Браян Кид, които с Бест и Чарлтън са част от състава на Манчестър Юнайтед, спечелил КЕШ през 1968 г.
 
Защитата на Престън се справя с голямата звезда на „червените дяволи“. Джордж Бест не успява да отправи дори един удар към вратата на домакините.
 
Преди днешния двубой Манчестър Юнайтед има солидно предимство в баланса срещу Престън – 31 победи, 22 равенства и 22 загуби. Двата тима имат 9 мача за ФА Къп до момента и „червените дяволи“ са записали 5 успеха, 2 ремита и 2 поражения. Любопитното е, че последните пет мача между двата тима са за ФА Къп (3 победи за Юнайтед и две равенства). Последната победа на Престън в сблъсъка с Манчестър Юнайтед е от 26 септември 1959 г. - 4:0 в мач от Първа дивизия.
 
5 ФЕВРУАРИ 1972 г.
Престън – Манчестър Юнайтед 0:2
0:1 Алан Гаулинг (85), 0:2 Алан Гаулинг (88)
 
Престън: Алан Кели, Дейв Конър, Джон Макмеън, Джон Бърд, Алекс Спарк, Джим Макнаб, Алан Спейвин, Джордж Лайъл, Рики Хиполит, Хю Макилмойл, Гери Инграм
Мениджър: Алан Бол-старши
 
Манчестър Юнайтед: Алекс Степни, Стив Джеймс, Дейвид Седлър, Френсис Бърнс, Томи О'Нийл, Уили Морган, Алан Гаулинг, Боби Чарлтън, Джордж Бест, Денис Лоу, Браян Кид
Мениджър: Франк О'Феръл
 
Престън, „Дийпдейл Стейдиъм“ - 37 052 зрители