Отново много читатели се включиха в загадката на БЛИЦ АРХИВ. Показахме ви снимка от футболен мач. Някои от участниците ни без грешка познаха кои са двамата футболисти, коя е срещата, кога се е играла и как завършва. Дори предвидиха дали топката ще посети мрежата след удара на "черно-белия" футболист. Имаше обаче и грешни отговори, като неправилно разпознат играч в черно-бяла фланелка.

100-процентова успеваемост показаха 5 души: Мамул Димитров, Мартин Тодоров, Григорий Матеосян, Ясен Александров, Венцислав Спасов.

Отговорите:
1.Кои са двамата футболисти на снимката?
Иво Михайлов (Локомотив Пловдив) и Димитър Иванков ("Левски")
2.Кой е мачът, кога е игран и как завършва?
Локомотив (Пловдив) - "Левски", 18.12.2003 година, 3:0 за Локомотив (Пловдив), 1/4-финал-реванш за Купата на България (1:1 в първия мач)
3.Има или няма гол при тази ситуация?
Има гол, отбелязва го Иво Михайлов в 22-ата минута.

В първия мач в София двата тима завършват наравно 1:1. На реванша в студения декемврийски ден около 7 хиляди души наблюдават рецитал на Локомотив (Пловдив) с треньор Едуард Ераносян. Головете за победата с 3:0 реализират Иво Михайлов, Мартин Камбуров и Нешко Милованович. С това "сините" сдават купата, която са спечелили през пролетта на 2003 година. Треньорът на "Левски" Георги Василев не може да използва звездата Георги Иванов-Гонзо. По време на мача Асен Букарев удря няколко шамара на съдията Димитър Костов (Бургас), за което получава червен картон. По-късно Букарев е помилван и е наказан само с два мача, тъй като реферът е описал шамарите като "други, неописани в таблицата нарушения." След загубата играчите на "Левски" са изпратени с фолкхита "Шампанско и сълзи" от "Лаута", а футболистите на Локомотив (Пловдив) са разсъблечени от запалянковци. Най-бързо без екип остава Роберт Петров, за чиято фланелка се скарват няколко привърженици.