Тази снимка е меко казано уникална. Тя бе предоставена на БЛИЦ от легендарния вратар на ЦСКА Стоян Йорданов, който на 29 януари навърши 70 години.
 
Снимката е от 6 ноември 1973 година. На нея са съпругата на Стоян Йорданов - Мария, самият той, голямата им дъщеря Елеонора и... Ян Мулдер, бившият нападател. Ясно се вижда, че Стоян е с превързана ръка.
 
И сега предисторията на снимката, която си заслужава да прочетете....
 
На 26 октомври 1973 година Аякс и ЦСКА излизат един срещу друг в първи осминафинал за КЕШ на стадиона в Амстердам. Домакините печелят с 1:0 след ранен гол на Пит Кайзер. Малко по-късно Стоян Йорданов спасява дузпа на Джони Реп, а през второто полувреме Ян Мулдер чупи ръката на българския вратар. Фрактурата е изключително тежка и стражът пропуска реванша на 7 ноември, когато ЦСКА побеждава с 2:0 след продължения и елиминира настоящия трикратен носител на КЕШ.
 
Какво обаче се случва, когато холандците пристигат в София на 6 ноември за ответния мач. Всички в Аякс мислят за реванша, но Ян Мулдер, обявен за един от най-големите джентълмени в холандското първенство, мисли и за друго. Нападателят изявява желание да се извини на Стоян Йорданов за случилото се. Той признава, че няколко нощи не е мигнал заради инцидента и е готов на всичко, за да отиде и да се види с българския вратар. Мулдер уведомява за намерението си треньора Георг Кнобел и получава неговото съгласие. Чрез пресаташето на Аякс и хора от ръководството на ЦСКА е осъществена връзката между Мулдер и Стоян Йорданов. Холандецът отива директно в дома на българския вратар, държейки в ръцете си огромен букет. Поднася цветята на Мария, целува й ръка и се извинява, че е причинил такова страдание на съпруга й. После прегръща братски самия Стоян и докато му иска прошка, се просълзява.
След това щипва по бузката 7-годишната Елеонора и си прави снимка със семейство Йорданови. Не само Стоян, не само семейството му, но и всички в ЦСКА са шокирани в положителния смисъл от постъпката на холандеца.
 
Нека си признаем – в днешно време трудно някой ще хукне да се извинява на някого, носейки цветя на съпругата му. Затова се иска сърце и душа – да осъзнаеш грешката си и да намериш сили да се извиниш... Това може да го стори само истински и смел мъж. Не смятате ли, че тази постъпка е по-смела от всички други, които спортистите извършват долу на терена...
 
Накрая - съвсем кратка справка за Мулдер. Той е роден на 4 май 1945 година. Бивш национал на Холандия и бивша звезда на белгийския Андерлехт и Аякс. Известен е с изключителната си коректност както във футбола, така и в живота. Неговият син Юри Мулдер дълги години игра в Шалке 04.
 
ЧЕТЕТЕ В УТРЕШНИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК “ШОУ” ГОЛЯМО ИНТЕРВЮ СЪС СТОЯН ЙОРДАНОВ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС 70-ГОДИШНИЯ МУ ЮБИЛЕЙ.