За всяко дете среща със своя идол може да повлияе положително на мотивацията му да тръгне по стъпките на звездата, която преди това е гледал само по телевизията. Вероятно такъв е случаят и с малчугана на тази снимка, след като е застанал до бившия френски национал Юри Джоркаеф.

Фотосът вероятно е в края на ХХ век или в първите години на ХХI век. По това време Джоркаеф е на върха на кариерата си. Той е световен и европейски шампион с Франция и носител на Купата на УЕФА с Интер.

Малчуганът на снимката вече изравни бившия халф на „петлите“ в едно от постиженията му. През тази година спечели Лига Европа – турнирът, който е наследник на Купата на УЕФА.

Познахте ли го? Това е халфът на Манчестър Юнайтед Хенрих Мхитарян. Най-вероятно снимката е правена при някое от гостуванията на Джоркаеф в Армения. Бившият френски национал е популярен в бившата република от СССР, тъй като има арменски корени от страна на майка си Мари Оханян. Баща му Жан Джоркаеф, също бивш национал на Франция, е от калмикски и полски произход.

Не е изключено снимката да е правена през септември 1999 година. Тогава световният шампион Франция гостува на Армения в евроквалификация.На 8 септември 1999 година "петлите" печелят с 3:2 визитата си в Ереван, а Джоркаеф играе цял мач и вкарва от дузпа точно преди почивката, за да изравни за 1:1.