ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Херардо Мартино беше официално обявен за треньор на Барселона. Сега всички привърженици на каталунците очакват дебюта на 50-годишния аржентински специалист.
 
Стадионът на Барселона „Камп Ноу“ вече помни един дебют на Херардо Мартино в Примера дивисион, който е победен за „блаугранас“. Това става на 2 март 1991 г., когато аржентинецът изиграва първия си мач за Тенерифе. Барселона печели трудно мача с 1:0, а единственото попадение в мача е реализирано от Христо Стоичков от дузпа. Наказателният удар е назначен за фаул на вратаря Маноло срещу Чики Бегиристайн.
 
Това е първи мач за Стоичков след изтърпяното наказание, наложено за настъпването на съдията Урисар Аспитарте по време на мача за Суперкупата на Испания срещу Реал (Мадрид) през декември 1990 г. На вратата на Барселона е Андони Субисарета, който в момента е спортен директор на Барселона и ще трябва да подпише договора с Мартино.

martino_2.jpg
На снимката: Херардо Мартино (№ 10) опитва да отнеме топката от Хосе Мария Бакеро.
 
Под ръководството на аржентинския треньор на Тенерифе Хорхе Солари, известен като Индианеца, Херардо Мартино играе цял мач и получава жълт картон. Начело на Барселона в този мач е Карлес Рексач, тъй като Йохан Кройф лекува сърдечни проблеми.
 
„Херардо Мартино е един от най-добрите съотборници, които съм имал през цялата си кариера. Още от първата седмица беше част от отбора. Постоянно ни канеше на барбекю и имаше много приятели в отбора. На терена беше като играещ треньор. Владееше средата на терена и разбираше футбола по-добре от всеки друг, а дългите му пасове бяха много прецизни“, разкри бившият играч на Тенерифе и настоящ спортен директор на тима Кике Медина.
  
Барселона – Тенерифе 1:0
1:0 Христо Стоичков (22-дузпа)
 
Барселона: Субисарета, Нандо, Алесанко, Еузебио, Серна, Бакеро, Гойкоечея (62-Лопес Рекарте), Стоичков, Хулио Салинас (86-Урбано), Амор, Бегиристиан
 
Тенерифе: Маноло, Йоренте, Франсис, Тони, Редондо, Тоньо (65-Фелипе), Торесила, Реверт (78-Салмерон), Ромел, Мартино, Кике Естебаранс
 
Барселона, „Камп Ноу“
Съдия: Бартоломе Риера
Жълти картони: Еузебио, Бегиристайн (Барселона); Йоренте, Франси, Мартино (Тенерифе)