Съветникът на Тодор Живков – Костадин Чакъров, разказа интересна история за трансфера на легендата Христо Стоичков от ЦСКА в Барселона. Камата бил спрян от Добри Джуров, но дефицит на дамски превръзки склонил Тодор Живков да го пусне в Испания. Първоначално армейският генерал не искал и да чува за продажба на Ицо. Както е известно, сделка все пак има, но Стоичков заигра в Барса не през 1989 година, а година по-късно. 

"Обади ми се шефът на Федерацията Андон Трайков, че Добри Джуров не пуска Стоичков в Испания. Трябвало да изиграе мачовете до края на сезона и после няколко в европейските турнири. А опцията бе да замине в рамките на един месец и да платят на българската държава 4 млн. долара. Отидох и казах на Живков, но на него не му се занимаваше с Добри Джуров.

Помислих, помислих и на другия ден пак влизам:

Абе, другарю Живков, 4 млн. долара ще пропуснем. Днес гледам сводката за стоковите пазари, знаете ли какъв голям дефицит има, няма дамски превръзки. Кое време сме, жените с парцали и вестници... Сега, ако има свободни избори, ще ги загубим", сподели Чакъров пред ТВ7.

При такъв сериозен дефицит Живков се съгласил, но с уговорката, че няма да се занимава с Добри Джуров.

В крайна сметка обаче нещата се развиват така, както настоява генерал Джуров. Камата остава в ЦСКА още един сезон.

БЛИЦ припомня, че Стоичков бе продаден на Барселона през ранната есен на 1989 година, малко преди падането на комунистическия режим у нас, но заигра на "Камп Ноу" на следващата година - сезон 1990/91.