Този е чорбар и няма право да играе в Левски, онзи е говедо и е престъпление да облича червената фланелка. Глупости на търкалета. Какво значение има на кого си симпатизирал като малък. Нормално е човек да променя възгледите си, докато е в юношеска възраст. Важното е, когато отидеш в единия от двата гранда, да играеш, да се раздаваш, да побеждаваш, да наказваш, а не че си симпатизирал на вечния съперник в детския период от живота ти.

Тази тема стана много актуална след онова прословуто събличане на Ивайло Петев през октомври 2013 година. Но атаката срещу Иво не беше заради факта, че преди години е стискал палци за ЦСКА. Причините бяха други… Сега подобна кампания се надига из интернет и за Венци Христов. БЛИЦ СПОРТ вчера публикува коментар, свързан с най-новото попълнение на Левски. При него нещата са малко по-различни, тъй като преди две години тръбеше наляво и надясно, че обича безкрайно ЦСКА.

Както и да е…

Но като стана въпрос за левскари и цесекари, в рубриката ни БЛИЦ Архив ще припомним на нашите читатели, че като дете Георги Иванов е симпатизирал на „червените”. Всъщност, той не е бил само симпатизант на ЦСКА, а върл фен.

Гонзо е роден през 1976 година. Първите му по-ярки спомени от футбола са във времето, когато е на 10-11 години. Това е периодът, в който Димитър Пенев започва да гради брилянтния „армейски” тим с юношите на клуба Емил Костадинов и Любослав Пенев, както и с Христо Стоичков. Всеизвестен е фактът, че Пловдив е разделен на ботевисти и локомотивци. Малкият Георги обаче се захласва по ЦСКА. „Червените” влизат в сърцето му през пролетта на 1987 година, когато стават шампиони и печелят купата на България. През сезон 1986/87 „армейците” три пъти играят с Левски и три пъти побеждават. Два пъти с по 1:0 за първенство и веднъж с 2:1 на финала за държавния трофей.

„Георги много харесваше „червените”. На някои от тетрадките му пишеше „Само ЦСКА”. Купуваше си редовно вестник „Старт”, където публикуваха на последната страница снимки на отбори. Когато ЦСКА стана шампион и взе Купата на България, той си изряза голямата снимка от „Старт” и си я залепи на стената в стаята”, разкриват приятели на Гонзо от детските му години.

Когато ЦСКА гостува в Пловдив – я на Ботев, я на Локото, Георги е на стадиона. Веднъж даже си позволил да отиде при „червените” запалянковци,  но без да е „въоръжен” с шалче или друг фенски атрибут.

Най-приятните преживявания на Гонзо са през сезоните 1988/89 и 1989/90, когато ЦСКА първо достига до полуфинал за КНК, а след това и до четвъртфинал за КЕШ. И познайте кой е най-големият му любимец – Христо Стоичков, естествено! Георги се прекланя на Ицо първо защото и двамата са пловдивчани и второ – заради футболния му гений.

"Помня, че Гонзо беше много щастлив, след като ЦСКА отстрани холандския Рода (Керкраде) с дузпи и се класира на полуфинал за КНК. Цял ден коментираше разпалено в махалата заедно с други момчета. Няма да забравя и как се кефеше след победите над Рух (Хожув) и Спарта (Прага) в турнира за КЕШ през есента на 1989 година. Тогава Георги беше 13-годишен”, добавя приятел на Гонзо, решил да запази анонимност.

Впоследствие, след като силният отбор на ЦСКА се разпада, се разпада и интересът на Гонзо към „червените”. Той пак им симпатизира, но не толкова силно.

По-късно, вече като млад и доказан футболист в Локомотив (Пловдив), Гонзо първо е предложен на ЦСКА от мениджъра Лъчезар Танев. Тогавашният треньор на „армейците” Георги Василев обаче отказва да вземе таланта. Година по-късно Георги Иванов се озовава в Левски.

Там историята е ясна. Гонзо се превърна в любимец на синя България заради многобройните си голове (особено кървавия), които нанизва във вратата на „червените”. Заради майсторлъка, професионализма и уникалните си футболни качества. И най-вече поради факта, че става левскар. Ама истински и голям левскар. Такъв, какъвто е и днес.

Няма нищо престъпно в това да си бил навремето цесекар, а после душата и сърцето ти да станат сини, нали? Бъдете сигурни, Гонзо е повече левскар от многото такива, които само се тупат в гърдите. Той го доказа, когато бе истинският лидер на терена. Опитва се да го докаже и сега като шеф в клуба. Пък и къде на шега, къде съвсем сериозно хората от неговото обкръжение твърдят следното: „Когато си малък, все още не си разбрал истината. Затова Гонзо е бил от ЦСКА. Но после се е осъзнал. Както се казва – дошъл му е акълът в главата". БЛИЦ СПОРТ