Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло е разочарован от показаните резултати на предсезонните тестове и смята, че на тима му предстои още много работа преди първия старт за 2012 година в Австралия на 18 март.

„Не съм доволен от постиженията на нашите болиди. Резултатите трябва да се подобрят. В Австралия ще разберем къде се намираме спрямо останалите. Надявам се че притесненията на Фернандо Алонсо не са основателни, но той винаги е обективен. Трябва да се осъзнаем и да направим това, което е необходимо”, сподели Ди Монтедземоло по време на автомобилно изложение в Женева.

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо и шефът на Скудерията Стефано Доменикали заявиха след последния ден на предсезонните тестове в Барселона, че новият болид F2012 ще създаде доста проблеми на всички. „Новата кола има качества, които трудно могат да бъдат разбрани. Не сме там, където бихме искали да сме. Трябва да работим още много”, заяви Алонсо.

Лука ди Монтедземоло разкритикува и новите правила във Формула 1 за този сезон. „Трудно е да се спечели. Всяка година сменят правилата, а аеродинамиката има преувеличено значение. Нуждаем се от иновативна Формула 1, която да развива технолигии за коли, а не за самолети”, допълни босът на италианския автомобилен концерн.