Като скандално определи завръщането на Майк Кахлън във Формула 1 президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло. Инженерът вече е технически шеф в Уилямс и това очевидно въобще не допада на италианеца с оглед ролята на специалиста в шпионския скандал от 2007 г. Тогава историята се разплете заради това, че съпругата на Кахлън бе отишла да преснима техническото досие на автомобила на Ферари от 2007 г. в местен копирен магазин и се разбра, че конструкторът на Макларън (по онова време) разполага с информация, каквато не би трябвало да има налична при себе си.

Отборът от Уокинг веднъж бе оправдан поради липса на доказателства, но при второто разглеждане на случая му бяха отнети всички точки за шампионата на конструкторите и наложена глоба от 100 милиона долара Кахлън, разбира се, бе освободен, както и човекът, предоставил му техническото досие на автомобила - Найджъл Степни.

Скандалите около Кахлън уж бяха отминали, когато бе обявено, че ще се присъедини към Уилямс. Много скоро обаче се оказа, че предишният му тим - Майкъл Уолтрип Рейсинг от НАСКАР - го съди заради неправомерно прекратен договор, пише clubs1. Страните успяха да постигнат извънсъдебно споразумение преди да се стигне реално до разглеждане на иска. Сега Ди Монтедземоло пък изрази недоволството си от връщането в спорта на инженера, при това на толкова висок пост.

"Завръщането на Кахлън е скандал. Формула 1 изглежда никога не пропуска възможност да направи поредната глупост", цитиран e Ди Монтедземоло от вестник "Ла Стампа".