Шефът на Макларън Мерцедес Мартин Уитмарш твърди, че болидът им за 2010 година, който все още е в период на развитие, вече е по-бърз от МР4-24. След като помогна сезонът на отбора да потръгне добре, Уитмарш вече е уверен, че целта им за следващата кампания ще бъдат само победите.

"Като цяло имаме доста причини, заради които да сме оптимистично настроени", каза Уитмарш, който завърши първия си сезон като шеф на тима.

"Отборът работи здраво през цялата година, за да подобри MP4-24, който бе една от най-бавните коли в началото на сезона, но в крайна сметка завърши с две победи и серия впечатляващи резултати. Кулминацията бе полпозишънът в Абу Даби. Двигателите на Мерцедес също бяха отлични през цялата година. Вероятно по-важно в случая е, че работата по МР4-25 върви доста окуражаващо, тъй като вече е по-бърз от МР4-24. Определено имаме причини да се чувстваме уверени, че ще продължим да развиваме и подобряваме колата до началото на сезон 2010", каза още Уитмарш.

Със сигурност за Макларън догодина ще кара Люис Хамилтън, но все още не е сигурно кой ще бъде негов съотборник. Сред спряганите имена са Нико Розберг, Ник Хайдфелд и Кими Райконен.