Босът на Ред Бул Кристиан Хорнер сподели, че не се притеснява за психиката на своя пилот Себастиан Фетел и вярва в неговите възможности да се справи с напрежението през този сезон. От началото на година шампионът за 2010-а има 6 победи и води с 85 точки на втория във временното класиране - съотборникът му Марк Уебър.

Пилотът на Макларън Люис Хамилтън е на 88 точки, а Фернандо Алонсо с Ферари - на 89. Въпреки това, някои критици смятат, че под напрежение, Фетел не може да се справя добре. Хорнер обаче е на съвсем различно мнение.

"Себастиан прави впечатляващи неща, когато стане напечено. Не е спирал да ме изненадва в напрегнати ситуации. Монако е повече от добър пример за това. Той успя да задържи Дженсън Бътън и Фернандо Алонсо зад гърба си с гуми, които на теория не трябваше да издържат толкова много. Постоянно се класира на върха и не спира да носи точки за отбора. Най-лошият му резултат през сезона бе четвъртото място в Германия. Неговите съперници са записали поне по едно отпадане. Той е млад и жаден за още победи. Не смятам да ограничавам агресивния му подход към всяко Гран При", заяви Хорнер.