Собственикът на компанията за енергийни напитки Ред Бул и на едноименния тим във Формула 1 Дитрих Матешиц се обяви категорично против отборните заповеди - дори това да означава, че отборът му може да загуби титлата при пилотите. Въпросът - трябваше ли Себастиан Фетел да пусне съекипника си Марк Уебър в Гран при на Бразилия, за да има австралиецът по-голям шанс да се пребори с Фернандо Алонсо (Ферари), се обсъжда от финала на състезанието на пистата "Интерлагос".

"Намесата ни в подреждането при пилотите никога не е стояла на дневен ред. Целият свят заклейми Ферари за това, което направиха на "Хофенхайм", а нас ни изкарват идиоти, защото не действаме по същия начин. Никога не сме и мислили за подобен вариант при положение, че и двамата ни състезатели са в битката за титлата", категоричен е Матешиц.

"В неделя вечер ще знаем дали сме взели другата половина от шампионата. Но едно второ място, спечелено честно, може да е по-добро от победа, взета заради заповеди от бокса. Оставяме Марк Уебър и Себастиан Фетел да се борят честно и каквото стане", добави босът на Ред Бул.

Австрийският милиардер изрази и радостта от спечелването на титлата при конструкторите.

"Тази победа е огромно удовлетворение за нас. Миналата година я изпуснахме за малко, но сега всичко се подреди перфектно. Това обаче бяха само 50% от целите. Надявам се останалите 50 да ги постигнем в неделя", допълни Матешиц. /БЛИЦ