Милан Лучич вкара два гола за Бостън при победата с 5:1 над Филаделфия. Така Бруинс не допусна нов исторически обрат на Флаърс и се класира за финала на Източната Конференция.
 
На същия етап преди година, отново срещу Филаделфия, Бостън стана едва третия отбор в историята на НХЛ, който губи серия след победи в първите три мача. Бруинс дори водеше с 3:0 като домакин на седмия мач, но отпадна след поражение с 3:4.
 
Лучич даде аванс на Бостън в първия период, но във втората част Филаделфия изравни с попадение на Крис Верстиг. Джони Бойчък и Лучич дадоха солиден аванс на Бруинс в третата третина преди Брад Маршан и Даниел Пейли да се разпишат на празна врата. Тим Томас спаси 22 удара за победата на тима си.
 
Бостън Бруинс се класира за финал на Източната Конференция за първи път от 1992 г. и ще има домакинско предимство пред Тампа Бей Лайтнинг. Филаделфия отпада след 0:4 в плейофите за първи път от 1997 г., когато отстъпи на Детройт Ред Уингс на финала за Купа Стенли.
 
Детройт Ред Уингс победи Сан Хосе Шаркс с 4:3 и намали на 1:3 изоставането си в полуфиналната серия на Западната Конференция. Дарън Хелм вкара победното попадение 1:27 минути преди края на мача./БЛИЦ
 
РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЛЕЙОФИТЕ В НХЛ ОТ ТАЗИ НОЩ
Детройт Ред Уингс – Сан Хосе Шаркс 4:3
(3:1, 0:1, 1:1)
Сан Хосе води с 3:1 в серията
 
Бостън Бруинс – Филаделфия Флайърс 5:1
(1:0, 0:1, 4:0)
Бостън печели серията с 4:0