Маями Хийт се класира за финалите на НБА, след като седмия решителен мач от финалната серия на Източната Конференция победи Бостън Селтикс със 103:87. По този начин „горещите“ надвиха „келтите“ с общ резултат 4:3, въпреки че изтърваха аванс от 3:0 победи и бяха напът да позволят на Бостън да направи чудо.

Джими Бътлър беше най-резултатен в мача. Той наниза 28 точки за успеха на Маями. Кейлър Мартин и Бам Адебайо се отличиха с дабъл-дабъл. Мартин завърши с 26 точки и 10 борби, а Адебайо наниза 12 точки и овладя 10 отскочили топки. Джейлън Браун вкара 19 точки за Бостън, а Дерик Уайт добави 18.

Маями дръпна в мача още в първата четвърт, когато натрупа преднина от 7 точки. До полувремето тя се увеличи на 11. Чак в третата четвърт на мача Бостън даде отпор и успя да намали изоставането с 1 точка. В последната част обаче Маями продължи да играе добре и увеличи преднината си с още 9 точки.

Във финала Маями ще се изправи срещу шампиона на Запад Денвър Нъгетс. Играе се до четири победи от седем мача. Първата среща ще се играе в Детвър на 2 юни от 3:30 часа рано сутринта българско време.