Тимът на Ботев (Пловдив) кацна на едно от най-опасните летища в света за реванша с Маритимо утре вечер. То е разположено на португалския остров Мадейра на около десетина километра от град Фуншал и носи името „Кристиано Роналдо”.

Открито е през 1964 година, а късата писта е правила допреди години кацането трудно постижимо дори и за най-опитните пилоти. Високите планини до летището, както и близостта на водата, само са усложнявали нещата.

Кацането допълнително се затруднява от силната турбуленция, предизвикана от топлите ветрове, които идват от Атлантическия океан и се срещат с по-хладния планински въздух.

Освен това, в района често има силни дъждове и ветрове, както и лоша видимост.

Първоначалната дължина на пистата е била 1600 метра. През 1977 година обаче се стига до самолетна катастрофа, в която умират 131 души. След инцидента пистата е удължена с 200 метра, които представляват мост над океана.

През 2000 г. пистата е удължена отново и към днешна дата общата ѝ дължина е почти удвоена, в сравнение с първоначалния ѝ вид.

Уникалното летище е спечелило наградата за конструкция през 2004 г. от Международната асоциация за мостове и строителна техника. 

Въпреки взетите мерки обаче съоръжението край Фуншал днес е на трето място в класацията за най-опасните в Европа и на девето в света.