Ботев (Враца) се класира не петото място на Балчик къп 2016, съобщи директорът на турнира Емил Тодоров. В спор за 5-6 място врачанският тим надделя със 7:1 срещу Балкан (Ботевград).

Интер (Плачидол) пък победи с 1:0 Септември (Тервел) за седмата позиция.

Както вече стана ясно, Черно море, който стана победител в група "А" на турнира, няма да играе във финала, който по програма трябваше да е утре. Причината за това е подготовката на тима за първия мач от пролетния полусезон срещу Славия.

Мач за третото място също няма да има, тъй като Локомотив (Горна Оряховица) има предвидена контрола утре в Румъния. При това положение победител в надпреварата е тимът на домакините от Черноморец (Балчик), Черно море остава на второто място, а Дунав и Локомотив (ГО) делят третата позиция.

Голмайстор на турнира стана Лазар Влъчков от Балкан с пет попадения. За най-полезен играч е определен Симеон Мечев от Локомотив (Горна Оряховица), а за най-добър защитник - Георги Павлов от Ботев (Враца).

Турнирът ще бъде закрит в сряда с мач между домакините от Черноморец и Ботев (Враца) от 14:30 часа, който няма да има отношение към крайното класиране.