Локомотив (Пловдив) загуби от Ботев (Враца) с 1:2 в приятелска среща на “Лаута”. В мача взеха участие Дъглас Иваноф, който се разписа за “черно-белите”, както и редица юноши от школата – Иван Сулев (2006), Ивилин Чехларски (2006), Борислав Гадженаков (2005), Пламен Петров (2005).

Първото полувреме завърши без голове, като и трите попадения паднаха във втората част от мача. Първите положения бяха за гостите от Враца, които изпълниха три поредни корнера, а след това и Илко Пиргов се намеси при изстрел на играч на гостите. След това дойде ред и на локомотивци да опитат късмета си чрез Александър Василев и Венсан Марсел. До края на първата част Димитър Илиев имаше една добра възможност, но ударът му се отби в тялото на играч на Ботев и излезе в корнер.

В 54-ата минута Ботев (Враца) поведе с попадение на Юлиян Ненов, който наказа Пиргов с мощен диагонален удар. След това домакините вдигнаха оборотите и пропуснаха два пъти да изравнят чрез Гомис и Димитър Илиев.

Логичното се случи в 67-ата минута, когато каращият проби Дъглас Иваноф получи чудесна топка от Преслав Боруков и я прати в мрежата. Малко по-късно нисичкият Иваноф можеше да вкара още един гол, но пропусна.

Ботев (Враца) не се отказа и стигна до нов гол, който се оказа и победен. Разписа се юношата Християн Петков в 77-ата минута. Атаката беше подхваната от направилия много силно включване през втората част халф Стефан Гаврилов.