Ботев (Враца) и Христо Янев се разделиха по взаимно съгласие, съобщават от клуба.

Решението идва на фона на това, че Янев спаси отбора от изпадане, а преди няколко дни се появи информация, че той със сигурност остава начело на клуба.

„Благодарим на Христо Янев и екипа му за свършената работа. Той показа, че е истински професионалист, който е отдаден на работата и върши всичко с душа и сърце. Той, екипът му и футболистите успяха да спасят отбора, който бе изпаднал в тежка ситуация. Разговаряхме помежду си и заедно взехме решение, че пътищата ни ще се разделят. Цялото ръководство му пожелава успех в бъдещата работа“, заяви председателят на УС на Ботев Вангел Вангелов.

„Искам да благодаря на Ботев Враца като клуб, че ми даде възможността да се докажа като треньор, който гони целите си до последно без значение колко трудна е ситуацията, в която се намира отборът! Благодаря на ръководството в лицето на председателя на УС Вангел Вангелов и члена на управителния съвет Валентин Лилов и изпълнителния директор Тихомир Алексов, които ме подкрепяха безрезервно и ми позволиха да налагам идеите си до самия край.

Благодаря на отбора и футболистите, че не спряха да се борят до последната възможност и показаха, че са големи характери и мъже. Благодаря и на моя екип – Калоян Генов, Христо Митов и Ивайло Младенов, че бяха професионалисти и са в основата на това чудо. Не на последно място на феновете и града, че получих подкрепа, любов и съпричастност. Успех на Ботев през следващия сезон“, коментира Христо Янев.