Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи солена глоба на Ботев (Враца) - 10 000 лева, след загубата с 1:3 от Славия в 23-ия кръг на Първа лига. Врачани бяха сериозно ощетени от съдийството и в тази среща, обвинявайки рефера Петър Костадинов и бригадата му, че са помогнали на "белите". 

Най-тежката санкция е 8000 лева и е за нанесени обиди към длъжностни лица от ръководителите на Ботев.

Другите две са по 1000 лева – за обиди, нецензурни скандирания и за хвърлени предмети.

"За футбол ли ми говириш? Гледай какво престъпно съдийство", обърна се Сашо Ангелов към репортера на Диема Спорт веднага след мача, логично афектиран от случилото се на терена. 

"Да, не можахме да вкараме, но да ми задавате въпроси при положение, че съдията не позволи да играем футбол. Искам да си изкарам една глоба. Първо, дузпата, второ не съм сигурен, че имаше засада при гола на Домовчийски. Съдията нищо не направи, после полека ги побутваше. При 2:1 обърна свирката. Не сме от вчера във футбола, за да ги подминаваме тези работи, извинявам се много", продължи треньорът на Ботев (Враца).

"Дори и да пуснем жалба срещу съдийството, нищо не може да се промени. Единствено мога да си изкарам глоба за това интервю. Не искам да говоря за футбол", добави Сашо Ангелов след мача.

Решенията на Дисциплинарната комисия по случая: 

* За обидни и нецензурни скандирания, на основание чл.37, ал.1, т.26 от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ПОФК "Ботев" гр. Враца с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

* За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А, предложение 1 от ДП /2018-2019/ ДК наказва ПОФК "Ботев" гр. Враца с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

* По доклад на гл. съдия Петър Костадинов за нанесени обиди към длъжности лица от ръководители на ФК, на основание чл.36, ал.1, т.1, б.А от ДП /2018-2019/ ДК наказва ПОФК "Ботев" гр. Враца с имуществена санкция в размер на 8000 лева.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка