Треньорът на Ботев (Враца) Сашо Ангелов призна, че футболистите му са направили грешки, дали шанс на Левски да вземе конфортна преднина, но въпреки това са играли силно на „Герена“, където загубиха с 1:3 мача от 11-ия кръг на efbet Лига.

„Вината си е в нас, защото пускаме евтини голове. Трудно е да обърнеш Левски от 0:2. Направихме всичко възможно. При третия гол имаше абсолютен корнер за нас, а вместо това – гол за тях. Не мога да кажа, че имаме проблеми със статичните положения. След това нямахме такива опасности. Аз не съм видял през първото полувреме силен Левски. Ние с две грешки се бихме сами. Не мога да кажа, че те ни надиграха с нещо”, коментира Сашо Ангелов след мача.

„Имаше си корнер за нас при гола им, но.. Има горчивина от съдийските отсъждания, да. Щял да провери това нещо, ама като го провери, какво ще стане? Нищо. Говорих с него и това ми каза. Много са неприятни с това мълчание. Да нямаш право да кажеш на съдия нещо, а това мълчание докара футбола до това дередже. Мога да извадя следните поуки от този мач. Малко се преобразихме през второто полувреме и при 0:2 можеше да обърнем резултата – това е положителното. Има една група от отбори равностойни, а два отбора, които са леко над другите – това е първенството”, продължи наставникът на тима от Враца.

„Миналата година по това време имахме същите точки. Силата ни беше от октомври до декември. Не са въпроса хладните дни, тъй като се отърсихме от миналогодишния успех. Разделихме се с четирима играчи. Днес след двете грешки не влязохме добре в мача. Не е определящо кога ще вкараш дали първото, дали второто полувреме. Отборите се затварят добре, вижте Дунав. Мисля, че не това е някакъв критерий. Времето минава неусетно след тези 60 мача. Искам да бъда здрав, и ако има възможност – нека бъдат повече”, завърши Сашо Ангелов след 60-ия си мач в българския елит.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020