Треньорът на Ботев (Враца) Сашо Ангелов даде интервю по повод края на сезона. Неговият тим игра в пресявките за Лига Европа, но бе елиминиран от Славия. Ангелов говори пред "Конкурент" за представянето на Ботев и целите през следващия сезон.

"Не бих казал, че първенството е на високо ниво. Знаеше се кой, къде и защо отива да играе. За съжаление нас не ни пуснаха да се класираме по-високо. Случката от плейофа не беше прецедент, защото започнаха да ни спират и в редовния сезон. В известна степен късно се сетиха да го правят. Изненадахме ги, защото не се борихме за оцеляване, а имахме доста по-сериозни намерения и високи цели. Може би успехът над Левски с 3:1 на "Герена" отвори очите на важните фактори и те решиха, че е време да се намесят", каза Ангелов.

"В първенството се представихме добре. В плейофите въпреки усилията, които положихме, не успяхме да прескочим Славия. Явно не ни е било по силите, което оставя у мен неудовлетвореност и готовност догодина да сме по-силни. Ще започнем подготовка на 5 юни. Времето ще ни стигне и да си починем, и да се подготвим за следващия шампионат", допълни Ангелов.

Той направи любопитен коментар дали е доволен, че рестартира кариерите на няколко играчи:

"В кръга на шегата казвам, че ми е омръзнало да съживявам мъртъвци, но това са фактите. По-важното е, че треньорът не може да направи нищо, ако футболистът не го иска. Така че заслугата в тази посока е колкото моя, толкова и на момчетата. Може да се каже, че рестартирахме кариерата на Божинов, но не е само той. Мога да припомня къде бяха, преди да дойдат в отбора Домовчийски, Георги Вълчев, Даниел Генов, Петър Атанасов. Това е рецептата за успех на клуб като нашия. Няма нищо срамно в това. А ако някой си мисли, че има по-лек път пред Ботев, нека да ми го покаже", каза още специалистът.

Припомняме, че Сашо Ангелов вече подписа нов договор с клуба и ще го води и през следващия сезон.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019