Капитанът на Ботев (Пловдив) Лъчезар Балтанов почти сигурно ще запише първи игрови минути след повече от 6 месеца извън терена. Треньорът Николай Киров планира да пусне на терена сърцатият халф в заключителните минути на контролата с украинския "Стал", която ще се играе от 16:30 часа днес в турския курорт Белек.

Лъчо се завръща на терена, след като се възстанови от тежка травма в коляното. Контузията си Балтанов получи по време на лятната подготовка на "канарчетата" в контролна среща с Нефтохимик в Трявна. Последва операция на кръстни връзки и дълго лечение.

От началото на зимната подготовка капитанът на "жълто-черните" тренира заедно с отбора, но все още не е готов за пълни 90 минути.
 
Срещу украинците първи минути с екипа на Ботев ще запише новото попълнение в тима Фернандо Виана. Бразилецът, който подписа договор с клуба в последните часове на неделя, направи първа тренировка с новите си съотборници тази сутрин. По всяка вероятност 24-годишният нападател ще се появи в игра през втората част на двубоя със Стал.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига