Собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов разпространи обръщение чрез официалния сайт на "жълто-черните". Бизнесменът обясни, че не е спирал да работи за развитието на клуба, но с прокарването на напрежение се цели да се разруши всичко постигнато. То идва от бившия собственик на Ботев Цветан Василев, който си позволи да обиди Самуилов и настоящото ръководство на "канарчетата" чрез изявление до феновете, в което казва "борете се с шайката". 

Изявлението на Георги Самуилов: 

"Уважаеми ботевисти,

През изминалите дни в публичното пространство ръководството на клуба в мое лице е обект на несправедливи атаки и остри критики. Поставя се под въпрос ангажираността ми с каузата ПФК Ботев Пловдив от тези, благодарение на които най-старият футболен клуб в България беше докаран почти до колапс. 

За мен първостепенна задача продължава да бъде запазването на положителната атмосфера в клуба, изграждането на силна екипност и заздравяване на колектива. Това е дълъг процес, който изисква търпение, а видимите резултати идват след време.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Заедно с членовете на ръководството продължаваме да работим за завършването на строежа на клубния стадион, но това може да стане само по правилен и законен начин. Няма място за компромиси, когато става въпрос за дома на ПФК Ботев Пловдив. 

С всяването на изкуствено напрежение и прокарването на изфабрикувани внушения се цели единствено да бъде разрушено постигнатото досега. В противен случай ще преосмисля моите действия!

Вярвам във вашата мъдрост и разум!

С уважение,

Георги Самуилов

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020