Ботев (Пловдив) направи 2:2 в контролна среща с втородивизионния Марица. Двубоят се игра на клубната база на „канарчетата“ в Коматево.

Венцислав Гюзелев и Костадин Дяков вкараха за гостите през първото полувреме. „Жълто-черните“ изравниха в последните четири минути на мача след попадения на Алваро Юлиано и Густаво Афонсо.

Ботев имаше леко превъзходство в началните минути, като на два пъти Стивън Петков се озоваваше в чисти позиции, но пропусна да се разпише.

Резултатът бе открит в 34-ата минута, когато след груба грешка в "жълто-черната" отбрана Гюзелев изскочи сам срещу вратаря Даниел Кайзер и го преодоля за 0:1. В 40-ата минута Марица удвои преднината си. След центриране от корнер Дяков засече с глава.

В 86-ата минута бразилецът с италиански паспорт Алваро Юлиано вкара за 1:2. В 89-ата Густаво Афонсо изравни след изключително комична намеса на вратаря на Марица Илия Николов.

Неприятен момент за Ботев имаше през второто полувреме. Появилият се като резерва Тони Тасев напусна заради контузия. Той си удари врата при сблъсък с играч на Марица.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма