По искане на полицията Ботев (Пловдив) махна седалките в Коматево от трибуната, където сядат най-върлите фенове на тима. Служители от "жълто-черния" клуб демонтираха седалките от южния сектор. Така там вече няма да има седящи. Досега това се правеше само за гостуващите блокове, но в Коматево са получили предписание от органите на реда с оглед близостта на сектора до терена. Всичко това се случипреди сблъсъка с ЦСКА, който е днес от 18:45 часа, и вследствие на сигнал, подаден до полицията след дербито с Локомотив.

Драконовски мерки за сигурност взеха органите на реда за двубоя на "канарчетата" с "червените". Преди, по време и след провеждане на мача полицейските служители ще следят за недопускане на инциденти на територията на града. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от спортната база в Коматево. От сборните пунктове по маршрутите им на придвижване феновете на двата отбора ще бъдат съпроводени от полицейски екипи. В тази връзка е възможно да бъде въведено временно ограничение на движението по ул. "Коматевско шосе" и по ул."Захаридово", в отсечката до кръстовището с ул."Драговец".

На изградените контролно-пропускателни пунктове в зоната на спортното съоръжение служителите на реда ще извършват щателни проверки на посетителите и ще реагират незабавно при установени нарушения на Закона за охрана на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 16.00 часа.

Първа лига - сезон 2018/2019