Треньорът на Ботев (Пловдив) не изневери на принципа си да търси първо български футболисти, а след това да посяга към чуждестранния пазар. Колега от "PlovdivNews" твърди, че "жълто-черните" вече усилено перговарят със защитника на Пирин (Благоевград) Костадин Ничев.

Елховецът, минал през Любимец, Хасково, Добруджа и Пирин, играе добре като централен защитник и десен бек. Точно това са невралгичните постове, за които Киров търси подкрепления. Наличните централни бранители Радослав Терзиев и Димитър Пиргов засега не дават индикации, че са точните хора за "жълто-черната" отбрана. 

Ников няма проблеми с разтрогването с Пирин (Благоевград), тъй като отборът изпадна от Първа лига, а и бранителят има да взима неплатени заплати. 

Предполага се, че бранителят е второто сигурно попълнение на Ботев (Пловдив) след халфа на Дунав (Русе) Васил Шопов. Иначе, в Ботев ще говорят за селекция и планове за подготовка след десетина дни, когато нещата около собствеността трябва да бъдат окончателно доуточнени. Тогава ще стане ясен и бюджетът на отбора, и този за трансфери, ако има такъв.