Ботев (Пловдив) ще изиграе и последните си две срещи от лятната подготовка при закрити врата. Причината е подготовката на „жълто-черните“ за предстоящия мач от първи квалификационен кръг на Лига Европа срещу Марибор на 11 юли.

Днес Ботев ще срещне дублиращия тим на „канарчетата“ в учебна игра. Последната лятна проверка на състава на Душан Керкез е утре, 3 юли, когато „жълто-черните“ ще премерят сили с Крумовград. 

И двете срещи обаче ще са затворени за привържениците като част от програмата за подготовка на тима за официалните двубои, информираха от клуба.

До момента през лятото Ботев победи друг от родните евроучастници - Черно море с 5:2, а преди това спечели с 1:0 срещу Берое. Предвидената контрола с ЦСКА 1948 отпадна, заради лоши метеорологични условия.

"Припомняме, че билетите за мача с Марибор са вече в продажба. Привържениците могат да си гарантират място на стадиона и с абонаментна карта за сезон 2024/2025, с която ще получават достъп до всички домакинства в първенството, за Купата и в квалификациите за Европа", добавиха "жълто-черните".