ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ботев (Пловдив) тъгува за легендата си Георги Попов. Тумби почина днес на 79-годишна възраст. Погребението му щe бъде утре (неделя) от 15 часа на „Рогошки гробища“ под тепетата. 

"Жълто-черните" използваха каналите си в социалните мрежи, за да отдадат заслуженото на Тумби:

“Най-голямото признание за нас бе да ни спрат хората на улицата и да почувстваме любовта им. Ние обичахме да бъдем обичани.”

Днес, на 79-годишна възраст ни напусна легендарната 7-ца от 60-те и 70-те години на Ботев Пловдив Георги Попов - Тумби. 

Харизматичен, скромен, всеотдаен, трудолюбив, честен, незаменим, пазител на красотата и вярата във футбола. Такъв беше нашият Тумби. Такъв ще остане и в спомените на всички фенове на най-стария футболен клуб в България. 

Човек, отдал живота си за футбола, преминал през катарзиса, за да остане верен на принципите си до последния си земен час. Тумби беше истинският Дон Кихот в жълто-черните редици, синоним на всички големи качества, които днес все по-рядко срещаме.

 WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Георги Попов постигна много. Стана шампион и вицешампион с Ботев, взе Купата на страната, носител и на Балканската купа, национален състезател. Бе треньор на любимия си отбор. Но сякаш не това е най-важното. Тумби бе аристократ по душа. Говореше толкова увлекателно за спомените си с жълто-черната фланелка, за Чико, за Гунди, за младите. Мечтаеше за романтизма. За истинската игра - без фалш и лъжа. И това бе неговата болка.

Участник в големите Европейски мачове на Ботев през 60-те години с Атлетико (Мадрид), Стяуа, Шамрок, Рапид (Букурещ), Сарагоса, Ковънтри. С Ботев записва 308 шампионатни мача, в които отбелязва 83 гола. В евротурнирите с жълто-черната фланелка има 12 мача и 3 гола (2 мача с 1 гол в КЕШ, 6 мача и 2 гола в КНК и 4 мача за купата на УЕФА).

За Тумби, каквото и да кажем днес, ще е малко. Но най-важното е да го запомним, такъв, какъвто той беше - непоколебим в принципите си, верен на идеалите си.

Днес Ботев загуби не просто футболиста Георги Попов. Ботев загуби своя Тумби, който отиде при приятелите си Чико, Гунди, Виден Апостолов, Иван Занев, Райко Стойнов, Добри Ненов...

Почивай в мир, Легендо!".

Екипът на БЛИЦ изказва искрени съболезнования към близките на Георги Попов!