JAN3 - водеща технологична компания, фокусирана върху разширяването на достъпа до Биткойн в световен мащаб, сключи стратегическо партньорство с Ботев (Пловдив), съобщиха "канарчетата". "Жълти-черните" изтъкват, че са първият в света първодивизионен футболен клуб, възприемащ Биткойн. 

"Това сътрудничество бележи значителна стъпка към превръщането на Ботев във водещия Биткойн спортен клуб.

Като технологична Биткойн компания, JAN3 създава инструменти, които улесняват достъпа до Биткойн и финансовата свобода в световен мащаб. Компанията предлага продукти както за физически лица и предприятия, така и за държави, пример за това са Салвадор, Черна Гора, Колумбия, Мексико и Суринам, за да се възползват от тази технология на бъдещето", отбелязват "канарчетата".

Още от съобщението от сайта на "жълто-черните":

"Като част от партньорството Ботев слага логото на JAN3 на своите официални фланелки, символизиращо споделения ангажимент за Биткойн иновации и финансова свобода.

В началото на тази година JAN3 представиха изключително лесния за употреба Биткойн портфейл AQUA. Като част от сътрудничеството JAN3 разработиха специален жълто-черен “Ботев режим” за AQUA портфейла. Компанията добави и български език като официален такъв в портфейла.

Така ПФК Ботев Пловдив отново е иноватор, правейки Биткойн още по-достъпен за ботевисти и всички българи.

Свалете приложението сега от iOS и GooglePlay

Президентът на Ботев Антон Зингаревич сподели своя ентусиазъм: „Биткойн заема централно място в стратегията на нашия клуб. Вдъхновени сме от глобалните истории за успех на интегрирането на Биткойн и сме развълнувани да донесем тази иновация на Ботев, на нашите фенове и Пловдив. Иновативните инструменти на JAN3 ще бъдат основата в пътя, по който сме поели.“

„Много малко неща в живота са толкова универсални, колкото футболът и Биткойн. С това партньорство се надяваме да доближим Биткойн до футбола и милиардните футболни фенове. Вече видяхме какво може да направи Биткойн за компании и държави, сега си представете какво може да направи за любимия ви отбор“, добави Самсън Моу - главен изпълнителен директор на JAN3.

Ботев и JAN3 виждат партньорството като допълнение към общата им цел за ускоряване на масовото възприемане на Биткойн в Пловдив, България, и във футбола като цяло.

Интегрирайки Биткойн, Ботев ще се превърне в любимия клуб за привържениците на Биткойн по целия свят и в съвместен посланик в мисията на JAN3 да обучава лидерите на държавно ниво как да следват и постигат собствените си Биткойн стратегии".

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024