Представителният тим на Ботев получи официалната екипировка, с която "канарчетата" ще играят през новия сезон. Официалната фланелка е в традиционните цветове жълто и черно и е ексклузивна изработка за ПФК "Ботев". Тя е произведена в Испания, където се намира седалището на компанията "Joma", която ще облича отбора през започващото след по-малко от три седмици първенство.

Екипът пристигна на лагера на отбора в Трявна, а играчите пробваха новата си визия за официалните мачове преди поредната тренировка на тима. Тодор Неделев, Серкан Юсеин, Радослав Терзиев, новото попълнение Иван Стоянов и капитанът Лъчезар Балтанов позираха с титулярната и резервната фланелки специално за "жълто-черните" привърженици.

Новият екип влиза моментално продажба и почитателите на най-стария клуб в страната имат възможност да се снабдят с ексклузивната фланелка от клубния фен-магазин на цена от 69 лв. Резервната фланелка е на цена от 42 лв.

В магазина на базата в Коматево са налични още от артикулите на представителния отбор, в това число - официален анцуг, тениска и шорти свободно време, тренировъчни фланелка и гащета, тренировъчни горнище и долнище.

За разлика от предишните четири сезона, през новата кампания на гърба на фланелките няма да бъдат изписвани имената на футболистите.