Ботев допусна обрат от Цървена звезда и загуби с 1:3 във втория си мач на турнира VIVACOM CUP за набор 2002. Срещата се игра на изкуствения терен на базата на Лудогорец в Разград.

В 12-ата минута Иво Казаков прати топката към вратата от свободен удар, вратарят се намеси неумело и кълбото влетя в мрежата за 1:0.

В заключителните секунди на първото полувреме Мерт Салимехмед си отбеляза изключително нелеп автогол, след като от няколко метра прати топката в собствената си врата.

Две минути след почивката "червено-белите" стигнаха до пълен обрат, след като играч на Цървена звезда отправи 30-метров пас, защитата на Ботев заспа и нападател от въздуха простреля Милко Баданов за 1:2. След това попадение момчетата на Иван Гешев се активизираха и натиснаха своя съперник.

В 46-ата минута Петър Итов получи извеждащо подаване и се устреми към вратата на Цървена звезда, но бе спънат грубо отзад от защитник, който получи директен червен картон. Според правилата на турнира на мястото на провинилия се състезател се появи негов съотборник.

Унесени в търсене на изравнителен гол "жълто-черните" тръгнаха напред и оставиха сериозни пространства в защита, което бе използвано от "червено-белите" и във втората минута на добавеното време те организираха бърза контра, която завърши с трети гол във вратата на Милко Баданов.

В сряда пловдивчани нямат мач, а в зависимост от крайния резултат на срещата между Левски и Цървена звезда, ще стане ясно за кое място ще се борят в четвъртък.