Ботев (Пловдив) записа нова победа в третата си изиграна контролна среща от зимната подготовка. Тя е първа за възпитаниците на Николай Киров, които само преди два дни завършиха 2:2 с отбора на Раднички Ниш. Днес жълто-черните се наложиха с минималното 1:0 над украинския отбор на Александрия. 

Голмайстор стана новото бразилско попадение Диого Кампос в 32-та минута. Кариоката бе изведен от своя сънародник Густаво и преодолявайки двама украински защитници мушна топката под плонжа на стража на Александрия. Кампос можеше да материализира усилията си още веднъж през първата част, когато получи идентичен на първия гол извеждащ пас, но този път от Серкан Юсеин. Бразилецът отправи силен мигновенен удар, но този път вратарят на противника успя да избие. Първото полувреме ще се запомни и с един отменен гол в мрежата на украинците. 

През втората част Николай Киров направи няколко смени в своя състава, като в игра се появиха Чворович, Бризола, Кристиян Добрев, Димитър Калчев, Стивън Петков, като неофициален дебют с жълто-черната фланелка направи и новопривлеченият Димитър Пиргов. И двата отбора нямаха много опасности пред двете врати.

В 84-та минута на двубоя гостите получиха правото да изпълнят дузпа, а решението на съдията да отсъди 11-метров наказателен удар не се понрави на пловдивчани. Заради реплики към съдията бе изгонен Йордан Минев, а при последвалата дузпа влезлият като резерва страж Иван Чворович успя да усети ъгъла на битата топка и да парира удара на украинския състезател.

След дузпата страстите на терена се нажежиха, а съперника бе доста по-груб на терена. В игра на мястото на изгонения Минев не се появи друг състезател въпреки претенциите за смяна от треньорския щаб на Ботев (Пловдив). 

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018