Ботев (Пловдив) завърши при резултат 0:0 с Пюник (Ереван) в последната си контролна среща в Алания. "Канарчетата" бяха по-активният отбор на терена през почти целия двубой, но така и не успяха да отбележат.

В 12-та минута бе първата по-сериозна опасност пред вратата на Пюник.  Тодор Неделев пусна хубав пас към Йордан Минев, левият бранител остави топката на Стивън Петков, който от около 18 метра стреля с левия крак в ръцете на вратаря. 

"Канарчетата" успяха да притиснат съперника едва в края на полувремето, което доведе до няколко далечни шута, но отново гол не падна.

Най-чистото положение за "жълто-черните" дойде в 52-та минута след много добро центриране на Кристиан Добрев от десния фланг. Топката намери Серкан, който технично свали с гърди към Диого Кампос, а бразилецът отправи мигновен удар с левия крак, който профуча на сантиметри над напречната греда.

В последните минути страхотен шанс се откри пред младока Иван Василев, който от чиста позиция стреля неточно. 

След средата на втората част Ботев заигра в атака изцяло в юношески състав, но до гол във вратата на съперника не се стигна. Така възпитаниците на Николай Киров завършиха подготвителния си лагер с една победа, две равенства и две загуби. 

Утре "жълто-черните" се прибират в България, където ще продължат останалата част от подготовката.
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018