Кметът на Пловдив Иван Тотев съобщи, че до края на март концесията за стадион „Христо Ботев“ ще бъде развалена, ако ръководството на Ботев не намери решение какво да прави със съоръжението и не продължи строителните дейности. Градоначалникът говори на пресконференция в община Пловдив.

"Очакваме писмо от ръководството на футболен клуб Ботев, за това че искат да продължат срока за дострояване на стадион "Христо Ботев". Аз не знам това нещо, дали е възможно чисто юридически. Нашите юристи в момента проверяват ситуацията. През декември имахме среща с Ангел Палийски и тогава говорихме за разваляне на концесията", обясни Тотев.

"Ръководството на Ботев трябва да намери решение какво да прави със съоръжението до края на март", добави градоначалникът, на когото в близките дни предстои среща с един от основните инвеститори в Ботев - Георги Самуилов, и с председателя на съвета на директорите на „канарчетата“ Ангел Палийски.

"Ако до края на март не постигнем някаква договорка и не стигнем до съвместно решение, стартираме процедура по развалянето на концесията", добави Иван Тотев.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА