ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обяви, че строителството на стадион "Христо Ботев" в Пловдив няма как да бъде завършено до месец март 2023 година, а спортното съоръжение ще бъде готово най-рано през септември следващата година. 

Той беше изпратен в качеството си на експерт от бившия премиер Бойко Борисов, за да следи за изпълнение на проекта по изграждането на "Колежа".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Припомняме, че в неделя лидерът на най-голямата парламентарно представена партия - ГЕРБ, посети стадион "Христо Ботев" и обеща на привържениците на "канарчетата", че лично ще изпрати надзорник по строителството, който да следи за изпълнението на проекта за съоръжението.

Борисов хвърли бомба за родния футбол и обяви: Левскарите се дразнят, защото... ВИДЕО

"Запознах се с детайлите около стадиона. Новината е, че има издадено допълнено за решението на строеж от 2014 година на два етапа - първи етап - стадионът да бъде готов за мачове от българското първенство, както и втори етап, при който съоръжението да покрива изискванията от четвърта категория на европейската футболна централа. Има консенсус по няколко от основните теми", коментира Нанков след работната среща.

"Най-реалистично ми изглежда стадионът да бъде завършен през месец септември 2023. Няма как да е готов за март догодина, както беше обещано по-рано. Има някои доста несериозни неща за доизясняване. Трябва да има по-голяма координация и от изпълнителя, и от Община Пловдив. Не мисля, че изграждането на стадиона с толкова голям финансов ресурс трябва да е проблем. Следващият вторник ще имаме по-голяма яснота около проекта. Вече има количествена сметка, но трябва да смятаме, за да стигнем и до количествено-стойностната сметка", заяви още бившият министър на регионалното развитие и благоустройството.

Нанков допълни, че изтеглените допълнително 12 милиона лева като заем от Община Пловдив би трябвало да са достатъчни за завършване на стадиона в цялостния му вид.

На срещата присъства бившият кмет на Пловдив Иван Тотев, който в момента изпълнява ролята на координатор на партия ГЕРБ за Пловдив.

"Срещата беше доста съдържателна и запознахме господин Нанков с моментното състояние. Навлязохме малко повече в детайлите и търсим различни варианти, за да може стадионът да бъде в цялостна визия, както феновете искат", заяви Иван Тотев. 

Както е известно, по време на предишното управление на ГЕРБ бяха отпуснати 25 милиона лева за строителството на стадион "Христо Ботев". До момента от тези средства са усвоени близо 18 милиона лева, а през миналата седмица Община Пловдив взе решение да изтегли допълнителен заем в размер на 12 милиона лева за цялостно довършване на съоръжението.


*Снимка: trafficnews.bg

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК