Нидерландският полузащитник на Ботев (Пловдив) Дилан Мертенс получи наградата си за Играч №1 на 30-ия кръг в Еfbet Лига, която заслужи след отбелязването на два от четирите гола срещу Локомотив (София) при гостуването в „Надежда“, спечелено с 4:0 на 21 април. 

28-годишният Мертенс обясни, че води преговори за оставането си в Ботев, но все още няма яснота. Той разкри, че е имало вариант да облече екипа на ЦСКА.

"Въпросът не опира до пари, а дали ще получа възможност да играя повече на моята позиция, за която съм доказал, че се отнасям професионално и мога да бележа голове. До една-две седмици ще мога да отговоря, но след като се консултирам с агента си и със съпругата си. Ще запомня с хубаво България и Пловдив, имам добри приятели тук, но искам да играя по-често. Отнасям се професионално към задълженията си и искам да печеля в Европа с Ботев", обясни Мертенс.

На въпрос защо като повечето си колеги не е отишъл в Левски или ЦСКА, бившият играч на Царско село отговори, че първоначално е имало такъв вариант, но преговорите с ЦСКА не са завършили успешно и той е получил предложение от „жълто-черните“.

Мертенс смята, че в Нидерландия има много талантливи футболисти, но в момента националният отбор на „лалетата“ е съставен от млади играчи и затова не е на нивото, на което сме свикнали да го виждаме. "До две години тези момчета ще успеят да направят силен национален отбор", смята Мертенс.

Играчът на Ботев обясни, че е привърженик на Аякс от отборите от родината си. Симпатизира и на Реал (Мадрид), считан от него за най-силен тим в света.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!