Треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез сподели мнението си след загубата от Зрински (Мостар) с 0:2 в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, след която "жълто-черните" се сбогуваха с евротурнирите. Той  заяви, че е горд от представянето на своите футболисти на международната сцена, след което коментира няколко актуални теми около клуба.

"Трудно е, когато играеш в Европа с 10 души. Имахме чисти ситуации през първото полувреме. Горд съм с този сезон в Европа! Може би изключвам втория двубой с Панатинайкос. В другите двубои показахме, че се развиваме. Не може да очакваме, че ще бием всички и ще сме най-добрите. Трябва да анализираме грешките си и да се готвим за първенството.

Те показаха този опит. Трябва да си играл такива двубои. И въпреки това можеше да стигнем до плейофите. Всички в клуба трябва да гледат напред. Всички сме разочаровани, но понякога трябва да бъдем реалисти. Това ще ни направи по-добри.

Казах на играчите, че през второто полувреме трябва да контролираме повече топката. Променихме системата заради центриранията. Трябваше да задържим резултата. Бях сигурен, че ще имаме шансове. Вкарахме, но беше засада. Това е футболът. Не беше лесно. Можеше да продължим напред. Но трябваше да вкараме един гол повече.

Изгубих един играч заради състоянието на нашия терен. Трябва да подобрим терените в България. Хората трябва да разберат реалността. Може да ме обвиняват мен, но това е. Доволен съм от Янис Карабельов, изигра добър мач. Главата горе, работим по-здраво, намираме нови футболисти, за да се борим с ЦСКА, Лудогорец и Левски.

Трябва да припомня на хората къде беше Ботев, когато дойдох. Всички работят здраво за доброто за клуба. Когато вдигнеш стандарта, хората искат повече. Аз също искам повече. Искам да се борим за титлата и вярвам, че това заслужава този клуб. Хората трябва да знаят къде бяхме ние. Нямам проблеми да ме критикуват, но трябва да бъдем реалисти. Когато си избрал тази работа, трябва да отнасяш критиките. Всеки трябва да е горд от това, което се случи през последните месеци. Феновете показват уважение", каза емоционалният Керкез.