Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез даде пресконференция преди реванша срещу Жрински Мостар от третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите.

„За мен е по-емоционално да съм тук на този стадион, където съм изпитал фантастични емоции. Бяхме шампиони и срещнах приятели, с които играх в Жрински. Със сигурност този мач ще е по-емоционален от други, но аз съм професионалист и давам всичко от себе си“, започна Керкез.

„За мен сигурно това е първа титла в отбора. В клуба има фантастична атмосфера, във всеки мач има фантастична атмосфера. Отборът все по-често играе в евротурнирите, като Жрински завинаги ще остане специален клуб за мен“, припомни си Керкез престоя в босненския тим.

„Нормално е, че колегата ми Мирко Иванкович мисли за атака. Трябва да сме организирани – като се защитаваме, защитаваме се всички, като нападаме, нападаме всички. Със сигурност ни очаква много тежък мач. И в първия мач се видя, че и двата отбора опитваха да се надиграват, имаха много шансове. Мисля, че и утре ще бъде така“, каза Керкез за предстоящия реванш.

„Всички са здрави. Вини Трибуле е тук с нас, но ще му трябва време, може да играе не повече от 15-20 минути. Мислим, че след паузата за националните отбори ще бъде готов за 90 минути“, заяви Керкез за ситуацията с Вини Трибуле.

Той коментира и отлагането на мачове на Ботев в българското първенство: „Това беше планът ни, за нас не беше проблем от физическа, а от психологическа гледна точка да имаме мачове на всеки 3 дни, защото се нуждаехме от повече време да се възстановим. Знаете какво значи този мач и за нас, и за Жрински. Залогът е място в плейофите и никой няма право да се оплаква от умора преди този двубой. Жрински има фантастични фенове, които създават страхотна атмосфера и правят така, че на противника да му е некомфортно“.

„Готови сме за продължения и дузпи. Накрая зависи кой ще иска да бие дузпа, което е важното. За нас е най-важна победата“, завърши наставникът на Ботев Пд.

В пресконференцията участва и нападателят на „жълто-черните“ Мартин Секулич, който заяви: „Нашата цел е да спечелим. Знаем, че играем срещу труден съперник, но нашата цел е да продължим към плейофите в Лигата на конференциите“.

Той коментира и многото пропуски на Ботев  в първия мач: „Наблегнахме на това през седмицата. Очаквам, че и днес ще има такъв елемент на тренировката. Хубаво е, че създаваме ситуации, надявам се, че с времето ще изчистим грешките, които ни пречат да реализираме, и ще започнем да вкарваме повече“.