Треньорът на Ботев Пловдив коментира нулевото равенство срещу Черно море на „Колежа“ и заяви, че е много трудно да се победи отбор като "моряците". Той отправи и критики към съдиите, като заяви, че трябва да са по-подготвени за мач със заряд като този.

„Знаехме, че трябваше днес да хвърлим голяма битка на терена. Черно море знае как да играе за победа и да извлече максимума от играчите си. От първата до последната минута се влагаха във всяко едно единоборство. Може би ни липсваха последният удар и последният пас. Не е лесно да победим Черно море, защото е много силен отбор. Мисля, че дадохме най-добрата, на което сме способни в момента и се получи добър мач. Не сме доволни, че не победихме, но съм доволен от играчите“, започна Керкез.

„Има развитие в статичните положения в защита. Допуснахме една грешка през първото полувреме, от където дойде шансът за Черно море. Искам да благодаря на привържениците. Мисля, че реферите трябваше да са по-подготвени за мач като този, но добре не бяха допуснати толкова много грешки“, продължи наставникът на домакините.

„Знаехме, че имат двама много добри централни защитници. Трябваше да търсим някой по-подвижен като Брахими. Изигра добър двубой. Георги също беше близо да отбележи, но това е футболът. Може да се получат такива пропуски в последната фаза от играта. Не мисля, че има проблем с физическия аспект. Ако си спомняте мача за Купата със Славия, до последната минута бяхме в добра кондиция. Със сигурност ще е трудно, но трябва да се подготвим добре“, завърши Душан Керкез.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024