Очертава се горещо лято не само на бул. Дондуков в София, но и в родния футбол с тази разлика, че центърът на напрежението ще е в Пловдив. Все повече фенове на Ботев (Пловдив) губят търпение като чашата преля с лошото представяне на тима и този сезон. Не е тайна, че за основен виновник феновете сочат ръководството в лицето на собственика Георги Самуилов. Той на свой ред в опит да успокои страстите обяви преди дни, че може да излезе от управата на клуба. Това обаче явно не помага.

Според привържениците на най-стария професионален футболен клуб у нас, недоволството е стигнало краен предел. Ако отборът загуби последния си мач за сезона, който ще се проведе в събота срещу Черно море, ще се сбогува и с шансовете си за Лига Европа, а оттам и с приходи от участието в евротурнирите. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Настроенията в редиците на феновете обаче са минорни, тъй като нямат високи очаквания за победа над варненци. От агитката разказват, че ботевистите се готвят след мача да протестират докато ръководството не подаде оставка и понесе отговорността за състоянието на клуба. Те обвиняват Самуилов персонално за раздорите в клуба и непрофесионалното управление и безотговорност, но най-вече в неуважение и незачитане на мнението на фракциите.

Феновете са се заканили, че този път шефът на клуба ще бъде принуден да се съобрази с техните искания, защото по думите им не възнамерявали да му позволят отново да ги излъже в очите, така както вече няколко години ги мотае за Колежа.