Сдружение Ботев, Клубът на привържениците и обединени фракции "Бултрас" излязоха с официална декларация, че протестите във връзка с дострояването на стадион "Христо Ботев" ще продължат, независимо от изразената готовност на държавата да задели средства за Колежа. От Сдружението също така предупреждават, че идеолози на скритата приватизация на стадиона все още бродят из клуба.

Ето какво се казва в съобщението:
Уважаеми Ботевисти,

Във връзка с публикациите за прекратяване на концесията на стадион "Христо Ботев" правим следното изявление:

Следим внимателно всички процеси, свързани с любимия клуб, в частност и със стадион “Христо Ботев”.

След 5-годишни напразни обещания вярваме единствено и само на конкретни фактически действия, водещи до завършване на строежа на стадиона, запазването му като общинска собственост и предоставянето му по законовия ред за ползване от ПФК Ботев Пловдив. Това е единствената възможност ПФК Ботев да съществува в нормално състояние с финансова самостоятелност и независимост. Очакваме това да се случи в най-кратки срокове, дотогава протестните ни действия продължават.

Предупреждаваме, че идеолозите на скритата приватизация на стадиона и съседните общински имоти, все още бродят из клуба. Пожелаваме ви щастлива Коледа, Весели новогодишни празници и много радост с любимия клуб през 2020 г.!

Сдружение ПФК Ботев
Клуб на привържениците на Ботев Пловдив
Обединени фракции Bultras

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020