Треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов остана доста доволен от показаното от неговите футболисти, въпреки изпуснатата победа и равенството 1:1 срещу състава на Арда Кърджали.

„Мисля, че добре изиграхме двубоя. Бяхме преценили добре силните страни на противника, не им дадохме много шансове пред нашата врата. Търсехме гола до последната минута. Емоцията от първия гол ни повлия на концентрацията и допуснахме елементарен гол. Не мога да не съм доволен от показаното желание от момчетата, но в момента нямаме самочувствието да отбележим шансовете, които създаваме. Харесвам темпото, което можем да поддържаме за пълен мач и мисля, че в следващите мачове това ще ни донесе и необходимите точки“, започна Спасов.

„Спечелихме една точка срещу добър отбор. Момчетата се доближиха до желанието в мача срещу Лудогорец и това беше важно за мен също. Липсата на малко шанс не ни даде възможност да вземем повече точки от тези два мача. Продължаваме напред и не трябва да навеждаме глава. Разполагаме с ограничен ресурс, но тези, които играят се стараят изключително много“.

„Трябва да играем срещу Дунав по същия начин. За мен е най-важно колко гола успеем да отбележим, както и да се защитаваме добре и да не допускаме спадове в концентрацията, както днес. В сегашната ни ситуация нямаме друг избор“, завърши треньорът на Ботев.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020