Наставникът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов подаде оставка след загубата на тима с 1:3 от Монтана. Това е пети пореден двубой, в който "канарчетата" не стигат до успех. Пловдивчани имат едва 5 точки и са на 12-ото място в първенството.

"Не мога да повярвам, че можем да изглеждаме по такъв начин. Отдавам заслуженото и на отбора на Монтана. Ние играехме много лежерно. Не мога да си обясня защо се получава такава. Има причини, но трябва да се съберем и да решим дали ще продължаваме по този начин. Аз съм, човек с достойнство. След като отборът не може да реагира на моите идеи, ако ръководството прецени, няма проблем да подам оставка. В момента обмислям да я подам. Който ме познава, знае, че аз си държа на думата. Химията в отбора изчезна. Най-нормалното е да е даде шанс на някой, който ще вдигне отбора. Основната причина е в мен. Чашата ми вече преля", каза Спасов.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Това беше най-слабият мач на отбора под мое ръководството. Напълно заслужен успех за Монтана, който ни превъзхождаше във всички аспекти. Начинът, по който играехме, беше безкрайно разочароващ. Не съм очаквал такова поведение от футболистите. Общият тон не беше добър. Загубихме доста безславно, въпреки че отново поведохме в резултата. Нямам обяснение. Винаги търся причината в себе си, когато се получава такава игра", добави треньорът на Ботев.