Бразилският футболист на Ботев (Пловдив) Рафаел де Соуса, който според думите на Николай Костов трябваше да се възстанови за около 45 дни, е в нещо като неплатен отпуск. Кариоката е декларирал готовност да разтрогне по взаимно съгласие контракта си с "канарчетата" без да предявява финансови претенции.

В крайна сметка в момента Рафаел е в родината си, където се лекува за собствена сметка, а отново по негово предложение договора му с Ботев е замразен. По този начин кариоката не тежи на бюджета на пловдивчани със заплатата си, която е една от най-високите в тима.

Соуса ежеседмично информира ръководството на Ботев (Пловдив), как върви възстановяването му след операцията, която претърпя, пише "Пловдив Дерби". За съжаление на "жълто-черните" играчът не се възстановява толкова гладко и шансовете да може да тича и играе с топка преди Нова годината са изключително малки.

В Ботев все още изчакват по казуса с бразилеца и следят, как върви възстановяването му, за да вземат и окончателно решение относно бъдещето му в клуба.

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига