Треньорът на Ботев Пловдив Станислав Генчев коментира поражението с 0:2 от Арда в мач от четвъртия кръг на efbet Лига. Тимът му все още няма победа у дома след завръщането си на реновирания стадион "Христо Ботев".

„Лошото е, че по никакъв начин не отговорихме на подкрепата от трибуните. Вяло и слабо първо полувреме. През второто полувреме бяхме по-добри от първото, но е нормално, защото Арда водеше с два гола. Трябва да изчистим елементарните грешки и допускането на такива голове. Трябва да сменим чипа в главата си. Когато дойде официален мач, все едно други хора излизат на терена. Повечето ни футболисти имат качества и възможности, но се изисква да ги показват в мачове, а не само на тренировка“, заяви младият наставник минути след края на мача на стадион „Христо Ботев“.

По повод даването на капитанската лента на Янис Карабельов, Генчев заяви: „Един от опитните футболисти, който се изявява като лидер. Той трябва да поведе другите момчета. Това, което показахме през първото полувреме, не трябва да се повтаря повече“.

„Имаме концепция и тренираме, за да изградим стил. Принуждаваме се да връщаме Акере назад. Вкарваме и Краси на крилото. Ние знаем добре местата на футболистите, но е нужно да направим ротации“, каза той за ротациите в отбора.

„Със сигурност се нуждаем от подсилване, надявам се това да стане по-скоро. Говорихме с г-н Зингаревич и той ме увери, че ще стори нужното. Важно е бързо да окомплектоваме състава и играчите да свикнат със себе си. При една победа, нещата ще се променят“, каза той относно нуждата от нови футболисти.

„Всеки един мач е добър шанс, изпуснахме 4 добри шанса в първите 4 мача. Трябва да се пренастроим за мача в Пазарджик“, каза той относно предстоящия мач с Хебър.

Той каза каква според него е причината за напрежението в отбора: „Отборът имаше лош сезон през миналата година. Когато започнаха да се играят мачове на този стадион, имаше поредни победи, заради което имаше напрежение. Футболистите ни имат големи възможности, сега не показват и 30% от това, което могат“

„Имах разговори с феновете. Най-малко съм очаквал, че след загуба, ще скандират моето име. Получихме невероятна подкрепа. Важно е фенове и футболисти да са заедно, а ние в момента сме изключително големи длъжници на публиката“, допълни Станислав Генчев.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024