Ботев (Пловдив) загуби с 2:3 от Динамо (Москва) петата си и последна контрола на турска земя.

Срещата започна ударно за „жълто-черните“, които излязоха напред в резултат още във втората минута. Кристиян Нвачукву проби отлично отляво и пусна пас по земя към Георги Николов, който стреля от близка дистанция и отбеляза първия си гол с екипа на Ботев.

В десетата минута „канарчтата“ бяха близо до втори гол, след като Ивелин Попов стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Антон Шунин.

В 19-ата минута Ботев Пловдив отбеляза втори гол, а негов автор отново бе Георги Николов. След центриране от ъглов удар на първа греда топката бе отклонена към Николов, а той с едно докосване от вратарското поле я прати в мрежата на Динамо за 2:0.

В 23-ата минута Динамо Москва върна едно попадение, след като руснаците организираха красива атака отдясно, а Матвей Игонен не се справи с избиването на топката и я подари на Фьодор Смолов, а звездата на руския тим се разписа без проблеми.

В края на първата част Янис Карабельов допусна грешка при изнасянето на топката, Ивелин Попов опита да я поправи, но спъна футболист на Динамо и последва дузпа. С изпълнението се нагърби Хорка Караскал, който изравни резултата – 2:2.

През второто полувреме темпото на игра значително спадна и головите положения почти липсваха. В 74-ата минута Караскал изведе Ярослав Гладишев, а той от перфектна ситуация не успя да вкара. В 83-ата минута Ботев отговори с хубав удар от въздуха на Фаустас, но в аут.

В 89-ата минута на срещата Динамо Москва стигна до пълен обрат. Фьодор Смолов навлезе в наказателното поле и подаде към Чупаев, който не сгреши от близка дистанция и донесе победата за руснаците.

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2024

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024