Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез похвали играчите си за представянето им през второто полувреме при загубата с 1:2 от Панатинайкос в Атина в първия мач между двата отбора от втория квалификационен кръг в Лига Европа.  

„Смятам, че нашите фенове усетиха, че направихме нещо специално през второто полувреме и можехме да вземем и по-добър резултат. Няма как да си напълно доволен, след като загубиш. Щастлив съм, че футболистите ми показаха това, каквото исках от тях. На терена сме 11 на 11, няма значение какво се пише преди мача. Исках играчите ми да покажат страст и желание за борба и те го направиха през второто полувреме“, заяви Керкез минути след края на мача в Атина.

„В Европа всяка грешка се наказва, допуснахме лесни попадения, особено първия гол, това ни обърка доста. Изненадан съм, че Панатинайкос не ни пресира високо. Техният треньор е избрал различна тактика. Променихме някои неща и играта ни се подобри. Това е техен проблем, имат много силни футболисти. Виждате техния бюджет, виждате трансферите, които правят, това може да е извинение за тях. Искам от моите футболисти във втория мач да бъдат умни. Ще натискаме, но ще искам да бъдем умни. Винаги казвам, че отборът се състои не от 11, а от 25 футболисти и всеки, който влиза от скамейката, трябва да дава максимума от себе си и да прави разликата. Ако играем като отбор и вярваме като отбор, можем да постигнем много. Панатинайкос остава фаворит. Може би сега сме увеличили шансовете си, защото футболистите ни видяха, че могат да изиграят силен мач срещу този съперник“, завърши специалистът.