Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез благодари на феновете за подкрепата при загубата с 0:4 от Панатинайкос във втория квалификационен кръг на Лига Европа, след която "канарчетата" отпаднаха от турнира с общ резултат 1:6 и ще играят в Лигата на конференциите, където ще срещнат босненския Жрински.  

„Да, тежка загуба, може би това бе реалистичния двубой, за да видим разликата между двата отбора. Поздравления за Панатинайкос, спечелиха честно тази вечер, бяха по-добри. Много пъти казвам, че срещу такива отбори трябва да вкарваме всяка малка възможност и да не правим грешки. Не беше нашата вечер, видяхте контузията на Уджа. Надявам се да греша, но ми се струва сериозно. Андрей Йорданов се контузи в ръката.  Играчите са тъжни, дори когато губехме с 0:3, феновете пееха, подкрепяха отбора. Искам много да им благодаря на феновете, пълен стадион. Това е животът, това е футболът“, заяви Керкез минути след края на мача на стадион „Христо Ботев“.

„Надявам се контузията на Уджа да не е толкова сериозна, както и тази на Андрей Йорданов и след 1-2 дни ще поднови тренировки“, каза той за травмите на Антони Уджа и Андрей Йорданов.

„Много бърз гол допуснахме, но те имат качество. При втория гол топката излизаше в аут. Това оказа психологическо влияние. Ние бяхме аутсайдер, така беше и срещу Марибор. Знам, че това е голяма загуба, но ако искаш да израснеш като отбор, клуб и публика, трябва да извлечем поуките от този мач и да се поучим от днешния мач. Не мога да кажа, че съм разочарован, а съм тъжен. Можеш да промениш системата, но когато получиш гол в петата минута, това обърква футболистите. Казах много пъти – много от футболистите никога в живота си не са играли на такова ниво. Като загубиш е лесно да кажеш, че тактиката е грешка. Футболистите се опитаха, дадоха най-доброто от себе си“, продължи наставникът на "канарчетата".

„Ще играем с Жрински, които играха в групите в Лигата на конференциите през миналия сезон. Познавам ги, играл съм там. В последните 10-15 години това е най-големият отбор в Босна, но преди това имаме мач с Крумовград. В Европа е страхотно, но ако искаме и следващата година да играем в Европа, трябва да победим Крумовград. Бързо трябва да променим, за да се върнем на победния път“, завърши Душан Керкез.