ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Новият треньор на Ботев (Пловдив) Душан Керкез беше официално представен броени часове, след като проведе първото си занимание на клубната база „Никола Щерев – Старика“. Помощници на родения в Белград специалист ще бъдат Александър Петрович и Рафаел Ферейра, а Илиян Илиев ще бъде треньор на вратари. Игор Белибашич и Тодор Георгиев ще бъдат фитнес треньори. Ангел Йорданов и Георги Ганев ще бъдат физиотерапевтите. Филип Филипов ще бъде мениджър на отбора.

"Знам, че сръбския и българския са близки, но за момента ще работя на английски. Обещавам, че ще се опитам да науча български език. Искам да благодаря на спортния директор Артур Платек и на собственика Антон Зингаревич за доверието. Запознат съм с българския футбол и знам за Ботев (Пловдив)", бяха първите думи на Душан Керкез.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

"Доста лесно беше да приема офертата на Ботев, след като получих предложението. Отборът разполага със страхотна база и добър отбор. Не съм магьосник, но с много работа се надявам да стабилизираме Ботев", заяви Керкез, който очевидно не е очарован от гледката в съблекалнята, където играчите били обезверени.

"От това, което видях и анализирах, имаме добри футболисти, но те имат нужда от подобрение. Трябва да играем организирано, за да се справяме в предстоящите мачове", подчерта бившият треньор на Чукарички.

"Първо трябва да подобрим резултатите. Имаме нужда от още самочувствие, защото играчите са изгубили доверието си в себе си. Не казвам, че са лоши, но са обезверени. Ще работим. Имах подобна ситуация в Кипър, ще се опитам да вдигна на първо време морала и ще се стремим да играем по-агресивно", добави новият треньор на Ботев.

През миналия сезон Керкез изведе Чукарички до третото място в Сърбия, след като зае мястото на преминалия тогава в ЦСКА Саша Илич.

Новият треньор на Ботев е роден на 1 май 1976 година в Белград. Футболната му кариера като полузащитник минава през Вождовац, Раднички, Леотар, Риека, Жрински Мостар, АЕЛ Лимасол и Арис Лимасол, записвайки над 320 двубоя. Той има и 4 мача за националния отбор на Босна и Херцеговина.

Треньорската кариера на Душан Керкез започва в АЕЛ Лимасол през 2014 г. През 2015 г. застава начело на академията на Анортозис. След кратък период се завръща в АЕЛ като спортно-технически директор. През 2016 г. е назначен за старши треньор на АЕЛ до 21 години, а през 2018 г. застава начело на първия отбор на “жълто-сините”. С този отбор печели Купата на Кипър през 2018/19 и успява да го класира в Лига Европа. През юли 2022 г. Керкез застава начело на Чукарички. Начело на сръбския отбор той записва 49 двубоя, от които печели 31, завършва наравно 7 пъти и допуска 11 поражения. 

Oще снимки!

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

Класирането в Efbet Лига

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

 

 

 

Официална пресконференция на Душан Керкез пред медиите

️ ГЛЕДАХТЕ НА ЖИВО: Официална пресконференция на Душан Керкез пред медиите

Публикувахте от Botev Plovdiv в Вторник, 5 септември 2023 г.