Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров похвали футболистите си след постигнатата изразителна победа с 4:1 над Берое. "Днес играхме много добре. Имахме превъзходство през по-голямата част от двубоя, възползвахме се от положенията си и като вкарваш, нормално е да победиш", доволен е Белия.  

Специалистът се върна на мача с Етър от предния кръг, загубен с 0:1 след много слаба игра на тима му. "Всеки тим може да изиграе слаб мач, не беше нашият ден във Велико Търново, затова не правехме големи трагедии тогава. Въпросът беше състезателите да се настроят правилно. Ние сме силни, когато притежаваме топката, имаме класата, нормално е да побеждаваме в такъв случай", каза Киров пред Диема Спорт.

"Пресирахме Берое по добър начин, още в тяхната третина. По-агресивни бяхме в сравнение с предишния мач, по-бързо си подавахме топката и мисля, че точно тук по тези показатели надиграхме отбора на Берое", продължи треньорът на Ботев и коментира предстоящото градско дерби с Локомотив - във вторник от 17:30 часа на "Лаута".

"Важно е в тези регионални сблъсъци да биеш, важно е и за публиката. Тя ни подкрепя много, но сега ни чака другото дерби. Нямаме време да минаваме в другата крайност и да мислим, че сме направили нещо велико. Трябва да се възстановим и да се подготвим за още по-важния мач с Локомотив. Специфични двубои са тези с Локомотив, там много важна е настройката и концентрацията. Още утре започваме с подготовката, защото това е изключително важен двубой както за класирането ни, така и за нашата публика", завърши Николай Киров.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019